Instalace na okno s mikroventilací - Diskuzní fórum - Smarwi - chytré otvírání oken. Pro vytvoření příspěvku se prosím zaregistujte.

Instalace na okno s mikroventilací

  • ZPlanicka
  • Avatar uživatele ZPlanicka Autor tématu
  • Nováček
  • Nováček
Více
07. led 2024 10:56 #743 od ZPlanicka
ZPlanicka vytvořil/a téma: Instalace na okno s mikroventilací
Dobrý den,

Mám okno šířky 85 s přídavnou mikroventilací uprostřed.
Chci zeptat na Váš názor, zdali nevadí umístit zařízení vedle mikroventilace a zda je lepší umístit zařízení vlevo nebo vpravo od mikroventilace z hlediska správného přítlaku. Já bych asi spíše volil levou stranu (tu vzdálenější od pantu) .
Panty jsou vpravo a prostor na obou stranách od mikroventilace vychází stejně cca 26cm.

Díky za info Zdeněk

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • vojtech
  • Avatar uživatele vojtech
  • Administrator
  • Administrator
Více
08. led 2024 08:25 #744 od vojtech
vojtech odpověděl/a na téma: Instalace na okno s mikroventilací
Dobrý den Zdeňku,
v první řadě je potřeba říci, že Smarwi je navržené tak, aby byl přítlak na okno vyvíjen v jeho středu a byl tak rovnoměrně rozložen na horní rám okna. V případě, že byste Smarwi "vyosil", může se stát, že díky nerovnoměrnému přítlaku by mohly nastat potíže při zavírání. V případě posunutí o pár cm ve Vašem případě by neměl být problém, ale nemáme vyzkoušeno bohužel.
Pro jistotu posílám ještě instrukce a podmínky pro instalaci Smarwi z montážního manuálu na str. 3. Je dobré si ověřit i další rozměry okna potřebné k instalaci Smarwi. vektiva.com/images/dokumenty/SMARWI_manual_2v04-CZ.pdf Pokud se přece jen rozhodnete Smarwi nainstalovat (za cožbudeme samozřejmě rádi), určitě bych volil instalaci na vzdálenější stranu od pantů. Když by nastaly problémy při dovírání (přeskakování pastorku nebo nedovření), dá se ještě nastavit více parametrů v sekci nastavení Smarwi "finetunes". Kdyby ani toto přenastavení nepomohlo a potíže při zavírání by se opravdu vyskytovaly, není problém Smarwi poslat zpět a vrátíme obratem peníze :-)
S pozdravem,
Tým Vektiva

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Zůstaňte s námi ve spojení