Problém se zavřením okna po 4 měsících - Diskuzní fórum - Smarwi - chytré otvírání oken. Pro vytvoření příspěvku se prosím zaregistujte.

Problém se zavřením okna po 4 měsících

• jiri.irimicuk@seznam.cz
  • Avatar uživatele jiri.irimicuk@seznam.cz Autor tématu
  • Nováček
  • Nováček
Více
15. srp 2024 08:54 #765 od jiri.irimicuk@seznam.cz
jiri.irimicuk@seznam.cz vytvořil/a téma: Problém se zavřením okna po 4 měsících
Dobrý den,

po čtyřech měsících bezproblémového provozu mi náhle nejde zavřít okno. Při pokusu o zavření okna (ať už online, nebo tlačítkem) dojde k tomu, že Smarwi se sice snaží okno zavřít, ale jakoby na něj bylo okno najendou moc těžké. Po nějakém čase pak zahlásí chybu (Movement timeout. Please inspect the window). Když se pokusím odklonit hřeben od ozubeného kola, pak se ozubené kolo točí, když hřeben vrátím zpět, ozubené kolo se točit přestane. Pokud mu se zavíráním pomůžu, tedy lehce tlačím při zavírání na rám okna, tak se chytne a okno zavře. Všiml jsem si, že mu musím pomáhat zhruba do 1/2 vyklopeného okna, pak už to zvládne bez pomoci.

Co jsem zatím zkusil - okno jsem se pokusil otevřít i zavřít bez Smarwi - jde to lehce, v okně nejsou žádné nečistoty ani nic, co by bránilo oknu se zavřít.
Pak jsem zkusil novou kalibraci Smarwi. Nic se ale nezměnilo.
Dále jsem zkusil pomocí finetuningu prenastavit hodnotu Movement power. Ale ani maximální hodnota není schopná okno zavřít. Nepomuze ani snížení rychlosti při zavírání.

Mám zařízení od dubna. Do této chvíle s tím nebyl jedinný problém, doteď to fungovalo perfektně. Je pravda, že otevírané okno je poměrně velké. Jedná se o standardní plastové okno v ložnici o výšce cca 220 cm a šířce 90 cm, což ale podle návodu není problém. V návodu se píše, že pokud je zajištěn hladký chod v poloze ventilace, lze pomocí SMARWI ovládat i rozměrná okna a dveře s ventilační funkcí. To je splněno, okno lze otevírat i zavírat naprosto hladce.

Ještě bych upozornil na to, že popsaný problém je pouze se zavíráním okna. Otevírání okna funguje bez problémů. Takže otevřu, ale už nezavřu.

Chci se tedy zeptat, jestli je ještě nějaká možnost, co zkusit, nebo jestli to bude rovnou na reklamaci?

Děkuji.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• gorg73
  • Nováček
  • Nováček
Více
09. zář 2024 13:29 #767 od gorg73
gorg73 odpověděl/a na téma: Problém se zavřením okna po 4 měsících
Mam uplne stejny problem. Me okno je velke 165 x 65 cm a SMARWI pouzivem cca 2 roky. Az nyni se to chova uplne stejne jak popisuje vyse kolega. Nemohly mit na fungovani vliv vysoke letni teploty , ktere byly letos obzvlaste extremni? Prikladam velmi amaterske video, kde demonstruji problem, viz link: drive.google.com/file/d/1dbXJkrSJRBj0YU6...6Od/view?usp=sharing

Okno jsem nikdy neserizoval (ani nevim jak se to dela), problem nastal ze dne na den, opetovna kalibrace i nescetny finetuning v nicem nepomohl.

Poradite nam?

Diky
D.

• vojtech
  • Administrator
  • Administrator
Více
11. zář 2024 05:58 #768 od vojtech
vojtech odpověděl/a na téma: Problém se zavřením okna po 4 měsících
Dobrý den, u pana Irimičuka se jednalo o problém z výroby, kde jsme přišli poměrně rychle na to, že pastorek nebyl řádně docvaklý na osu motoru. To způsobovalo, že pastorek dřel o horní část Smarwi. Ty 4 měsíce motor vše utáhl, ale pak bylo tření již příliš velké.
Dle Vašeho videa by se mohlo jednat o stejný problém. v příloze jsou ukázky správně nasazeného pastorku, kde je vidět mezera mezi pastorkem a horním krytem. Zároveň ozubená část je pod úrovní černé plastové desky. U druhého obrázku je vidět, že pastorek se přímo dotýká vrchního krytu, což je špatně. Zkontrolujte tedy prosím, zda je mezi krytem a pastorkem mezera. Teoreticky se mohlo stát, že vlivem extrémních teplot plast změkl a z osy motorku se pastorek lehce svezl.
Dalo by se řešit popisem, jak jednoduše pastorek zpět docvaknout - pokud by to byl samozřejmě onen problém. Klidně nás kontaktujte přímo na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a my se s Vámi spojíme telefonicky.
S pozdravem,
Tým Vektiva
Přílohy:

Zůstaňte s námi ve spojení